Que ens fa diferents?

La idea

La idea

Ja fa més de 7 anys que estic construint cabanes Dombra. La idea va sorgir quan intentava donar sortida i sentit ecològic a la muntanya de branques resultat de l’esporga de la morera del meu pati. Un munt de branques que no tenien utilitat i que hauria de llençar.

La forma em va venir en un somni i hi vaig posar l’enginyeria necessària per a que fos viable. Més que enginyeria, hauria de dir que és una tècnica artesanal, ja que es va crear amb prova i error.

Després de construir aquesta cabana a casa meva, perquè hi juguessin les meves filles, em va arribar la petició de construir-ne una en una escoleta lliure, després una altra… i així ha anat creixent el projecte.

 

Experiència grupal

Experiencia grupal

Aquesta segona cabana, ja va ser construïda amb un grup de pares, mares i educadors. De seguida em vaig adonar que la meva passió per dinamitzar grups m’ajudaria en aquesta labor.

Ja fa molts anys que em dedico a portar grups en activitats de lleure i esports d’aventura. Sobretot activitats de treball en grup i consolidació d’equips utilitzant la navegació a vela per a aquests objectius.

També m’ajuden en aquesta labor els tallers i formacions en diferents disciplines de creixement personal a les que he assistit en els últims anys.

Tot això fa que tingui facilitat en conduir el grup cap a una experiència inoblidable en el procés de la construcció de la cabana; fins i tot, una experiència espiritual.

 

Adaptabilitat i respecte

Adaptabilitat i respecte

Hem fet cabanes en molts formats: com a taller familiar, com a experiència de treball en grup, per consolidar un equip de mestres, com a simple diversió… I en totes s’ha generat una energia màgica en el grup.

La dinàmica en els tallers per a infants, igual que amb els adults, és de respecte amb les aptituds i l’interès.

He participat en alguns projectes d’educació lliure i he fet un seguiment de l’evolució d’aquest corrent educatiu que em permet enfocar els tallers des del respecte per la voluntat que té el nen de participar-hi en cada moment.

D’aquesta manera l’experiència es converteix en quelcom transcendental en comptes d’una càrrega.

Esperit evolutiu

Esperit evolutiu

La construcció de les cabanes és un art en constant evolució. No estic lligat al model de l’inici de manera que el disseny ha anat canviant fins al punt que cada cabana és diferent.

M’he interessat per la tradició Dacota, en la que utilitzen una cabana semblant per a realitzar els seus rituals, l’Inipi, i n‘he agafat algunes idees. També he incorporat idees de la geometria sagrada. I, sobretot, no he posat límits a la imaginació.

Així que han sortit tot tipus de cabanes: petites, enormes, en espiral, en forma d’estrella, amb finestra, amb tres portes, amb un túnel d’entrada, amb monyo … I segueixo amb la il·lusió de que quan torno a trobar-me amb el repte de construir una nova cabana, se’m presentarà un nou disseny innovador.

 

Experiència

Experiencia

A la pestanya de cabanes CONSTRUÏDES, podràs visualitzar les mes de 15 cabanes que he anat fent aquests anys. Els diferents models i, sobretot, les cares de satisfacció de les persones que han participat en la construcció.

Tant si vols una cabana amb un disseny especial com si tens el somni de fer un poblat laberíntic, trobaràs en mi un apassionat per a dissenyar una proposta viable.