Perquè comprar una cabana?

Una cabana és una forma d’enriquir el pati de l’escola potenciant el joc no competitiu, a més és una instal·lació ecològica. Contacta ara trucant al 680 674 763

FabLab ecològic   

fablab ecologicPer una part, la construcció de la cabana ja és una experiència en sí. Els participants que realitzen el taller s’enduen una sensació de realització: en un matí han acabat una construcció que podria ser una vivenda per als nostres avantpassats o les tribus nòmades.

Ecologia

Experiencia ecologica

També és una experiència d’ecologia: Hem transformat unes branques inservibles, que anirien a la deixalleria en el millor dels casos, en un objecte i una construcció útil, que genera un espai de joc.

A més, no hi ha cap material plàstic en la cabana perquè els cordills que utilitzem son de cànem.

Treball en equip

treball en equipSobretot, és una experiència de treball en equip. Ja que la construcció de la cabana té un procés en el que és imprescindible la col·laboració entre totes les persones del grup.

Es comença treballant individualment amb les branques.

En un segon estadi, és necessària la participació de tot el grup per formar l’estructura (les bigues). Finalment, per col·locar les últimes branques, s’ha de treballar en petits grups de 2 o 3.

Canvi educatiu

canvi educatiu

En segon terme, el resultat de la construcció esdevé una novetat que desperta una forta il·lusió als nens, en un principi.

Després de l’emoció per la descoberta d’aquest objecte nou, es comencen a donar situacions de joc més introspectiu del que estem acostumats en el pati de les escoles.

Els nens que tenen una energia més expansiva, naturalment, s’allunyen d’aquesta construcció que és limitada i envolvent.

Així propiciem l’espai per aquells nens i nenes que necessiten elaborar el joc simbòlic.

Pati sense pilotes

 

pati sense pilotes

A moltes escoles s’està produint un canvi educatiu. Ja no volem educar als nens i nenes per a que siguin productius i competitius. Si volem un món basat en el respecte i l’empatia hem d’educar en aptituds de respecte, empatia i creativitat. La cabana, els jocs que hi succeeixen i l’aparent fragilitat de la seva estructura, potencia aquestes qualitats. Per això, invertir en espais de joc no competitiu és invertir en un futur més inclusiu i respectuós.